GROOTEBROEK - Na vier wedstrijden in de Hoofdklasse heeft De Zouaven eindelijk de eerste driepunter kunnen bijschrijven. Tegen Alcides deed men dat gelijk op overtuigende wijze door middel van een onvervalste zevenklapper.


Na twee gelijke spelen en een nederlaag was de thuisploeg duidelijk een maatje te groot voor de matige tegenstander uit Meppel. De wedstrijd was nog maar net een half uur uit toen men al een onoverbrugbare 5-0 voorsprong had gepakt. Goudhaantje was daarbij Jurre Duijn die maar liefst drie goals voor zijn rekening nam. Tussendoor deed ook Dennis van Tricht een duit in het zakje en de 5-0 kwam van Yunus Bacaksiz.

Met die comfortabele voorsprong kon men in de tweede helft mooi achterover leunen. Lang blijft de 5-0 staan, maar in de slotfase vallen er toch nog wat treffers. Zo kan Duijn ook een assist bijschrijven als hij Thomas Scheer bediend. Kooiker weet vervolgens de eer te redden voor Alcides, maar het slotakkoord is voor Jurre Duijndie met zijn vierde treffer de zevenklapper voltooit en na afloop de wedstrijdbal in zijn tas mag stoppen.