GROOTEBROEK - De hernieuwde kennismaking met de hoofdklasse bevalt De Zouaven vooralsnog goed. Zondag wist de ploeg van Johan Rutz met 2-1 te winnen van SJC een stand die al bij rust bereikt was.

Door de overwinning draait de Grootebroeker formatie met zes punten uit drie duels uitstekend mee in de stand. Halverwege de eerste helft wist Leon Machielse uit een vrije trap de score te openen, maar direct hierop scoorden de gasten tegen via Van Trigt.

Het was het laatste wapenfeit van SJC dat voor de rest weinig in de melk te brokkelen had. Een fraai schot van Yunus Bacaksisz betekende op slag van rust de 2-1.

Na de rust kwamen de gasten al snel met tien man te staan na een rode kaart. De Zouaven wist de numerieke meerderheid niet verder uit te buiten, maar trok wel de verdiende zege over de streep.