BOVENKARSPEL - Westfriezen heeft voor het eerst sinds 24 november weer eens een competitiewedstrijd in winst kunnen omzetten. Op bezoek bij het laag geklasseerde KGB won de ploeg van trainer Patrick Huisman met het kleinst mogelijke verschil (0-1).

Kort voor rust is het Wesley mak die de enige treffer van de wedstrijd maakt na goed voorbereidend werk van Dave Beerepoot. Op dat moment hadden de gasten eigenlijk al op een grotere voorsprong kunnen staan ware het niet dat keeper Joost Volten van KGB in uitstekende vorm blijkt. Zijn collega aan de andere kant, Stefan Punter, behoeft veel minder in actie te komen, doch staat er wel als Helfensteijn de gelijkmaker kan maken.

Ook na de rust blijkt de ploeg uit Zwaag de bovenliggende partij, maar Volten die een week eerder tegen SEW zeven treffers om zijn oren kreeg, is niet van plan om zich nogmaals te laten passeren waardoor het bij 0-1 blijft.