ZUIDOOSTBEEMSTER - Met de eerste driepunter van het seizoen heeft ZOB afstand gedaan van de rode lantaarn in de eerste klasse. Het veel hoger geklasseerde De Zouaven werd zaterdagmiddag onder herfstachtige omstandigheden met 2-0 verslagen.

Grote kansen vielen er in de eerste helft niet te noteren. ZOB-doelman Tim van Duuren moest zich wel eenmaal strekken om een vrije trap van Roy Janssens te keren. Een vrije trap van de thuisploeg leverde op slag van rust wel een voorsprong op toen Wouter van Os de bal voor bracht waar Colin Coenderman wist binnen te schieten.

Na de rust bleef het spel van de gasten pover en bleef ZOB eigenlijk simpel overeind om halverwege de tweede helft de score te verdubbelen. Ditmaal was Kid Ronday het eindpunt van een knappe aanval. Volgens De Zouaven gebeurde dit in buitenspelpositie, maar dit werd niet gehonoreerd door arbiter Roeleveld. Het leverde bij De Zouaven louter irrataies op en dat zorgde ervoor dat men ook niet meer in de wedstrijd kwam.