GROOTEBROEK - Na twee gelijke spelen heeft Kolping Boys de eerste zege van het seizoen binnen. Op bezoek bij De Zouaven wist de ploeg van trainer Rob Klanker in de slotfase met 1-2 te zegevieren.

Mogelijk verdiende het duel geen winnaar, maar daar hadden de Oudorpers na afloop natuurlijk lak aan. Na een evenwichtige eerste helft kwam de thuisploeg kort na rust op voorsprong door Jerry Olivier, die later nog een doelpunt wegens buitenspel afgkeurd zag worden. Tevens kwamen de gasten goed weg toen Mees Dudink het aluminium raakte boven keeper Plomper.

In de 83e minuut kwam Kolping Boys op gelijke hoogte toen Jent van der Hoeven de bal hard achter keeper Schooneman plaatste. De Zouaven was het hierna kwijt en na gemiste kansen voor Schouten en Kee was het in de blessuretijd Thomas Menu die de 1-2 tegen de touwen kopte.

Komende zondag 15 oktober speelt Kolping Boys thuis tegen ASV De Dijk. De Zouaven gaat dan op bezoek bij Vitesse'22.