GROOTEBROEK - De Zouaven heeft zich dankzij een ruime zege op SV Hoofddorp in het linkerrijtje van de 1e klasse genesteld. De ploeg van trainer Juan Fernandez Coto zegevierde op eigen veld met 5-1.

De thuisploeg kwam vlak voor rust op voorsprong via Mees Dudink na een matige eerste helft. Na de rust was De Zoauvan echter oppermachtig en Rick Spaansen zorgde al snel voor de 2-0. De gasten uit hoofddorp deden even wat terug, maar kort hierna bracht Jerry Olivier de marge weer op twee. Olivier maakte uiteindelijk ook nog een tweede treffer en de koud ingevallen Alex wagenaar wist vanaf de strafschopstip de eindstand op 5-1 te bepalen.

De Zouaven sluit zondag de eerste helft van de competitie af met een uitduel bij SV Hillegom.