GROOTEBROEK - De Zouaven heeft zich nog vaster in de middenmoot van de hoofdklasse genesteld na een overtuigende zege op VOC. De ploeg van trainer Johan Rutz had aan een sterke eerste helft genoeg om het duel te beslissen (3-1).

En dat is opmerkelijk omdat de oefenmeester op het laatst nog conccessie moets doen aan zijn opstelling. Doelman Patrick Schooneman moest afhaken met een knieblessure en in de warmibng-up viel ook verdediger Noah Marsman. Dat ook de toekomst bij De Zoauven wel geramd zit bewezen hun vervangers, de jongelingen Vincent Garms en Denzel Fecken. Doelman Garms kende een uitstekend debuut waarin hij alleen een kwartier voor tijd geen antwoord had op een strafschop van Van der Storm. Het duel was toen echter al lang en breed beslist.

De Zoauven had namelijk in de eerste helft al orde op zaken gesteld met een glansrol voor een andere jongeling, Jerry Olivier. De 19-jarige was een voortdurende plaag voor de VOC-defensie en ontpopte zich tot uitblinker. Max Boukens opende na ruim twintig minuten de score voor de thuisploeg na een hakbal van Yunus Bacaksiz. Alex Wagenaar zorgde vanaf de strafschopstip voor de 2-0 nadat Olivier binnen de lijnen was gevloerd en de derde treffer kwam op slag van rust op naam van Jordy Brouwer. De al genoemde goal van VOC na de rust was slechts voor de statistieken.