GROOTEBROEK - Na twee promoties op rij is De Zouaven het seizoen in de hoofdklasse uitstekend gestart. Tegenstander RKZVC, de laatste jaren toch een erkende subtopper in de hoofdklasse, werd met een ruime 4-1 nederlaag terug naar Gelderland gestuurd.


Bijna 200 kilometer is de rit van Zieuwent naar Grootebroek en of dit nu van invloed was zal men nooit weten, maar zeker is dat de gasten in het eerste half uur van het kastje naar de muur werden gestuurd door de ploeg van Johan Rutz. Reeds binnen 25 minuten stond de thuisploeg op een 3-0 voorsprong met allemaal doelpunten die er wezen mochten.

Max Boukens opende het bal nadat hij eerst zijn directe tegenstander had uitgekapt en even later schoot Dennis van Tricht de bal bijna vanaf de middellijn over de keeper heen. Met een ferme knal in de bovenhoek maakte Roy Janssens het nog erger voor de gasten.

Was het duel niet al beslist dan was dat het wel na de treffer van Youri Akkerman en daar kon ook een late benutte strafschop van RKZVC niets aan veranderen.