ALPHEN AAN DE RIJN - Nadat de terugkeer in de hoofdklasse vorige week luister werd bijgezet met een eclatante zege op RKZVC is De Zouaven zondag in Alphen aan de Rijn weer even terug op aarde gezet. De ploeg van trainer Johan Rutz bleek niet opgewassen tegen Alphense Boys.


Het was voor de Grootebroekers de eerste nederlaag sinds 1 december 2019 toen FC Uitgeest te sterk bleek. Tegen Alphense Boys zat het er eigenlijk geen moment in, voornamelijk omdat verschillende spelers het niveau van een week eerder niet wisten aan te tikken. Daarbij was het vroege geblesseerd uitvallen van aanvalsleider Dennis van Tricht een aderlating voor de ploeg van Rutz.

De spits van de tegenpartij, Thijs Hoogeboom, bleek in het vervolg de meest lastig te bespelen speler van de thuisploeg.Na een kwartier stond hij op de juiste plek om een rebound te benutten nadat keeper Schooneman een schot van Cem Sahin had gekeerd. Toch kreeg ook De Zouaven kansen, maar keeper Furtak verijdelde een grote kans van Max Boukens en even later wist verdediger Bavelaar op de lijn geluk in de weg te staan. Op slag van rust sloeg Alphense Boys opnieuw toe en weer stond Hoogeboom aan de basis door een luchtduel te winnen, en hierdoor kon Jaoey Lauhouh afronden.

De Zoauven was niet meer bij machte om de bakens te verzetten en moest definitief de nederlaag erkennen toen Hoogeboom werd neergehaald en Sahin vanaf elf meter raak schoot: 3-0.