HOOGEVEEN - De Zouaven is de eerste ploeg die dit seizoen koploper Hoogeveen punten heeft afgesnoept. De ploeg van trainer Johan Rutz behaalde in Drenthe een verdienstelijk gelijkspel (2-2).

Met een gehavende ploeg en Jordy Brouwers uit het tweede in de spits boekten de gasten zo een mooi resultaat. Brouwer was daarbij ook nog eens belangrijk want hij leverde tweemaal de assist af op doelpuntenmaker Jurre Duijn. Die maakte zijn eerste treffer na tien minuten en deed dat op zeer fraaie wijze met een rake volley nadat Brouwer de bal over de verdediging had gewipt. Via Jim Veltmaat kwam de thuisploeg nog voor de rust op 1-1.

Duijn was na de rust opnieuw trefzeker na een vlotte aanval met opnieuw Brouwer als aangever. ook nu bleef de voorsprong echter net staan aangezien Noah Schuurman voor de gelijkmaker tekende al is de 2-2 tegen een dergelijk sterke ploeg een absolute opsteker voor de Rutz-equipe.