OUDORP – Op bezoek bij Kolping Boys leed De Zouaven de eerste nederlaag van het seizoen. In Oudorp was het een weinig enerverend duel, waarin de gastheer tweemaal tot scoren kwam, 2-0.

Het had een succesvol weekend kunnen worden voor De Zouaven. In de wetenschap dat concurrenten ZAP en FC Den Helder tegen elkaar speelde en minimaal één ploeg puntverlies zou lijden. Als het zelf zou winnen bij Kolping Boys dan had het de voorsprong op twee concurrenten vergroot. Het tegenovergestelde gebeurde. Kolping Boys versloeg de ploeg van trainer/coach Johan Rutz en verkleinde zo het verschil.

Dat de bezoekers ruim aan kop stonden kwam er op sportpark de Nollen niet bepaald uit. In een wedstrijd die niet bepaald een spektakelstuk was bleven grote kansen in de eerste twintig minuten uit. De speldenprikjes van beide teams konden eenvoudig worden weggewerkt. De kopbal van Kevin Cappai was de eerste echte mogelijkheid, maar deze inzet eindigde over het vijandige doel. Drie minuten later was de topscoorder van Kolping Boys wel trefzeker. Gilliano Pawiroastro zette Cappai met een steekbal alleen voor doelman Aron van Loon. Het leverde de 1-0 op, waarna de gastheer vooral bezig was met het behouden van de voorsprong. In de laatste minuten voor rust was De Zouaven dichtbij de gelijkmaker. Een kopbal eindigde op de lat en Max Boukens stuitte in een één tegen één situatie op de doelman van de ploeg uit Oudorp.

Weinig kansen
Ook na de pauze was van sensatie geen sprake. Boukens kopte vlak na rust over, maar verder was het een duel waarin geen van beide teams echt in gevaar kwam. Het duurde tot het laatste kwartier voordat het publiek weer opveerde. Cappai had de kans om het duel te beslissen, maar zijn inzet ging net naast de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant eindigde een schot van Leon Machielse in de handen van De Vries. De gasten besloten druk te zetten, maar Kolping Boys besliste het duel in hun voordeel. Een treffer wat veel applaus van het publiek opleverde. En weer was Cappai de maker. De vleugelspeler snelde langs Alex Wagenaar, omspeelde op fraaie wijze doelman Van Loon om vervolgens raak te schieten. Voor De Zouaven betekende het de eerste nederlaag van het seizoen, maar met een grote voorsprong op de achtervolgers is er in Grootebroek nog geen man overboord.

Kolping Boys – De Zouaven 2-0 (1-0)
25. 1-0 Kevin Cappai
87. 2-0 Kevin Cappai

Kolping Boys: De Vries. Martens (Gootjes/88), Mandjes, Van den Oord, Pawiroastro (Gijzen/77). Dekker, Menu, Bruin. Cappai, Berkhout, Ouaziz.

De Zouaven: Van Loon. Wagenaar, Broersen, Marsman, De Wit (Corver/78). Jansen, Boukens (Sikkens/70), Duijn. Bakker, Machielse, Deitmers (Boersma/60).