MEPPEL - De Zouaven heeft zich weer wat meer los kunnen maken van de onderste plaatsen in de hoofdklasse door de uitwedstrijd bij concurrent Alcides met 1-2 te winnen. Dennis van Tricht kroonde zich met twee treffers tot man van de wedstrijd.

Van Tricht zal net als zijn trainer Johan Rutz daarmee opgelucht zijn aangezien hij in de eerste helft drie opgelegde kansen miste. Toch scoorde hij kort voor rust de gelijkmaker uit een assist van Wout Groot nadat Alcides tegen de verhouding in op voorsprong was gekomen.

Lang leek de 1-1 ook de eindstand te worden, maar in de slotseconden herhaalden de twee al genoemde spelers hun kunststukje. Opnieuw gaf Groot de voorzet en kopte Van Tricht de bal tegen de touwen: 1-2.