AMSTERDAM - Koploper De Zouaven heeft zondag onder stormachtige omstandigheden goede zaken gedaan door de zware uitwedstrijd bij AGB met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Devin de Winter kroonde zich een kleine tien minuten voor tijd tot matchwinnaar door de enige goal van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

Ondanks dat het lang 0-0 bleef was het in het Amsterdamse noodweer zeker geen bloedeloze wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen waarbij De Zouaven-keeper Patrick Schooneman met enkele puike reddingen zelfs kon excelleren. Ook zijn Amsterdamse collega Eric Antwi hield lang de nul tot Dennis van Tricht in de 82e minuut Devin de Winter wist te bereiken die de goalie wel wist te kloppen, en daarmee de drie punten voor de Grootebroekers veilig stelde.