Als gevolg van de behandeling bij kanker kunt u last krijgen van hand- en voetklachten zoals neuropathie, infecties, hand-voetsyndroom, dunne en/of droge huid, hyperkeratose, eeltvorming en kloven. Uw nagels kunnen loslaten, er kunnen ontstekingen rond de nagel voorkomen of nagels kunnen erg verdikken.

Bestaande klachten, zoals schimmelaandoeningen, kunnen verergeren. Een oncologisch podotherapeut/voetzorgverlener (OVV-er) herkent de bijwerkingen die u als gevolg van de behandeling kunt ondervinden. De OVV-er weet wat de ziekte kanker inhoudt en welke gevolgen een voetbehandeling heeft voor uw overige behandelingen. De OVV-er is opgeleid om uw voeten te screenen en de voeten te verzorgen (mits de situatie dat toelaat).
Het doel is uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden om de veiligheid en gezondheid te ondersteunen. Deze vorm van voetzorg wordt uitsluitend verleend in nauwe samenwerking met het oncologisch behandelteam. Wilt u meer hierover weten, lees meer via deze link.


Vanaf januari 2020 is het team uitgebreid met 2 ervaren medisch pedicures, zodat er weer voldoende ruimte is om aan de zorgvraag te voldoen. Remona Dekker en Sylvia van de Klundert werken op de maandag en dinsdag in Grootebroek. U kunt voor alle gespecialiseerde voetverzorging bij ons terecht: Specialisaties: Voetzorg bij Diabetes / Voetzorg bij reuma / Voetzorg bij (en na) kanker. Maar natuurlijk kunt u ook voor de reguliere pedicurezorg bij ons terecht.