BOVENKARSPEL - Zondag 17 november 2019 staat Bovenkarspel weer in het teken van de intocht van Sint Nicolaas. Bovenkarspel staat bekend als één van de mooiste intochten van Nederland en ook dit jaar wordt het weer een happening voor jong en oud.


Om 12.45 uur begint het feestelijke programma bij het gezellige, intieme haventje aan het IJsselmeer, ook wel De Kolk genoemd. Kleine kinderen kunnen rondom de gehele haven veilig vooraan kunnen staan om alles goed te kunnen zien. Vanaf 13.00 uur wordt er een welkomstdans ingestudeerd, muziek gemaakt en luidkeels gezongen. Natuurlijk wordt ook, samen met het Sinterklaaskoor, het speciaal geschreven lied “Heb je het al gehoord?” geoefend. Sinterklaas zal rond 13.30 uur de haven binnenvaren.

De Sint wordt ontvangen door burgemeester Wortelboer. Na een kort woordje maakt de Sint op zijn paard de rondgang door het dorp maken, begeleid door een bonte stoet met veel muziek, leuke voertuigen, verenigingen en allerlei bijzonderheden. De route loopt door het oude dorp, Zuidervoert en de Rozeboom naar De Halve Maan. De rondgang eindigt met een feestelijke ‘Meet & Greet’ met Sinterklaas en de pieten.

Allergie-Pieten
Ook dit jaar worden er ’Allergie-Pieten’ ingezet die zorgvuldig zakjes Gluten- én Lactosevrije kruidnootjes uitdelen vanuit de versierde groene bakfiets.

Parkeren
U kunt niet parkeren in de directe omgeving van de haven en de ijsbaan. Ook het parkeerterrein van restaurant De Woeste Hoogte is niet voor toeschouwers. Een goed alternatief wordt op de Provincialeweg aangegeven. Het is een goede traditie geworden de Sint een warm welkom te heten en in het dorp de vlag uit te steken. In het bijzonder langs de route.

Kijk voor meer informatie op www.intochtdekolk.nl