HET STREEKBOS - Als de zon is ondergegaan, dan ondergaat de natuur een ware metamorfose. 's Nachts slapen de dagdieren, en heersen de nachtdieren. Onder een plafond van fonkelende sterren verschijnen dieren die in het donker op hun best zijn. Fladderende nachtvlinders, scharrelende egels en langs scherende vleermuizen. Het is een wereld die voor ons mensen, dagdieren als we zijn, normaal gesproken verborgen blijft, maar op zaterdag 26 oktober komt daar verandering in.

Het is die dag de 'Nacht van de Nacht', een landelijk evenement dat in het teken staat van nacht, donkerte en lichtvervuiling. In heel Nederland worden die avond tal van activiteiten georganiseerd, onder andere bij IVN West-Friesland. Twee speciale rondleidingen van plusminus anderhalf uur met o.a. aandacht voor vleermuizen en uilen. Onze zintuinen staan scherp met ruiken, voelen en proeven en verhalen in het donker.

De ene nachtwandeling vindt plaats in het Streekbos, om 19:00 uur (start bij het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a 1611 BN Bovenkarspel), en de andere wandeling is om 18:00 uur in het Egboetswater (via N240 afslag Hauwert, Liederik 15, 1678 JC). Trek laarzen en warme kleding aan en neem, voor de zekerheid, een zaklamp mee. Iedereen is welkom om mee te lopen, deelname is gratis of een vrijwillige bijdrage geven.