STEDE BROEC - Vrijwilligers van EHBO Stede Broec werden afgelopen week verrast door Jacqueline Monteiro, werkzaam bij Univé Noord-Holland. Zij reikte een cheque uit van € 250,- om het goede werk dat zij verrichten te continueren.

Voorzitter en promoter van EHBO Stede Broec Mark Waterman is zichtbaar content met de gift. “We kunnen het goed gebruiken om onze kennis over het inzetten van reanima tiecursussen, en hoe om te gaan met een AED, te verspreiden. Naast de 120 vrijwilligers, van wie er 60 actief zijn, zijn we altijd op zoek naar meer vrijwilligers die zich aansluiten bij het Burger AED traject. In september start er weer een cursus in Stede Broec waar een aantal jongvolwassenen aan meedoet en in Hoorn stonden wij als EHBO’er bij de Waterweek die in juli plaatsvond. We zorgen wel dat we in deze regio te zien zijn,’’ vertelt Waterman, die gemiddeld 40 uur per week aan EHBO Stede Broec spendeert naast zijn fulltimebaan. “In de maanden mei tot en met oktober staan wij 6 keer in het winkelcentrum Streekhof om bloeddruk te meten bij de mensen. Een te hoge bloeddruk kan één van de symptomen zijn voor hartfalen. We adviseren en informeren. De ernst van de situatie moet erkend worden.’’

Winst waar jij blij van wordt
Medewerkers van Univé Noord-Holland krijgen dit jaar per persoon € 250,- dat gedoneerd mag worden aan maatschappelijke organisaties, lokale stichtingen of verenigingen. Dit valt onder het medewerkers donatiebudget en sluit naadloos aan op de waarden van de organisatie. "Als coöperatie doen we graag op allerlei manieren iets terug voor onze leden en de maatschappij. Positief bijdragen aan de maatschappij is belangrijk voor ons. Zo wordt er vanuit het Ledenfonds al veel gedoneerd, worden lokale sportevenem enten gesteund en wordt er geïnvesteerd in relevante thema’s zoals het gratis beschikbaar stellen van zonnebrandcrème. Met de donaties van onze 240 medewerkers maken we het nog concreter door lokale, maatschappelijke projecten te ondersteunen met een financiële donatie", vertelt Annelies Goos, Raad van Bestuur van Univé Noord-Holland.