Licht bewolkt19.0 ℃

Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk

Museum BroekerVeiling


De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

De Broeker Veiling was de eerste veiling in Nederland waar tuinbouwproducten werden geveild bij afslag.

De veiling ontstond op 29 juli 1887 bij de Bakkersbrug te Broek op Langedijk in de openlucht. Het huidige houten veilinggebouw is gebouwd in 1912. Omdat het gebouw op palen staat konden de tuinders met hun schuiten, beladen met groenten, door de afmijnzaal varen. Het werd daarom ook wel een doorvaarveiling genoemd. Hier bevindt zich een historische veilingklok. In 1922 is het gebouw uitgebreid met een lighal waardoor de producten niet aan felle zon, regen en andere weersinvloeden werden blootgesteld. In 1925 werd een tweede lighal gebouwd.

De Broeker Veiling is als veiling vanaf 1973 niet meer in dienst. Het is nu een museum waar tuindersgereedschap en -vletten worden tentoongesteld. Ook worden er regelmatig veilingen gehouden met tuindersschuiten, zodat te zien is hoe het vroeger ging toen de tuinders daar hun kool lieten veilen.

Foto's van Museum Broeker Veiling

Museum Broeker Veiling image 1
Museum Broeker Veiling image 2
Museum Broeker Veiling image 3

Zoek een bedrijf in Stede Broec:

Adres
Museumweg 2
1721 BW  Broek op Langedijk
Telefoon
0226-313807
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Museum Broeker Veiling. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map