Bewolkt14.2 ℃

Mindful-Walk Almere in Lelystad

Mindful-Walk Almere

Het Mindful Run concept is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar Mindful Run Nederland en Mindful Cycling. In Nederland zijn ca. 160 instructeurs actief die de 5-weekse cursussen verzorgen in de Running (Mindful Run cursus) en Walk (Mindful Walk cursus) variant. Een 2,5 uur durende Mindful trailRun clinic volgen is ook mogelijk. En ca. 50 wandelcoaches die werken met de Mindful Run (MFR) wandelcoachingsmethode.

Mindful Run Nederland is het opleidingsinstituut voor de Mindful Run - / Mindful Walk Instructeurs en wandelcoaches. Daarnaast verzorgen zij regelmatig Mindful Run Retreates en weten bedrijven Mindful Run steeds gemakkelijker te vinden in het kader van Duurzame Inzetbaarheid.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn.

Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen / Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'.

Foto's van Mindful-Walk Almere

Mindful-Walk Almere image 1
Mindful-Walk Almere image 2

Zoek een bedrijf in Stede Broec:

Adres
Den Essenburg 16
8219 BG  Lelystad
Telefoon
06 22550199
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Mindful-Walk Almere. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map