Welzijn Stede Broec is al ruim tien jaar een vertrouwde naam in de gemeente Stede Broec. Inwoners kunnen er onder andere terecht voor jeugdhulp en WMO-ondersteuning. Later dit jaar zal Welzijn Stede Broec nog nauwer gaan samenwerken met de gemeente Stede Broec. Samen met inwoners van de gemeente gaat Welzijn Stede Broec op zoek naar een nieuwe naam.

Karen Houwen is directeur van Welzijn Stede Broec en legt uit wat de reden voor de naamsverandering is: “We zijn deze naam ontgroeid. Wij hebben een breder aanbod dan de meeste welzijnsorganisaties, vooral op zorggebied. Nu de samenwerking met de gemeente wordt uitgebreid, dekt de naam ‘Welzijn’ de lading niet meer. We doen veel meer dan dat." Uiteraard blijven de namen ‘’t Stadsplein’ en ‘Jongerencentrum Inventas’ bestaan.’’

Nieuw informatiepunt jeugd en WMO in Stede Broec


In Stede Broec komt een vernieuwd ‘Informatiepunt jeugd en WMO’ waar inwoners met hun vragen terecht kunnen. Bij hulp- en ondersteuningsvragen wordt het wijkteam ingeschakeld. De medewerkers van het wijkteam onderzoeken de vragen en beoordelen welke hulp, zorg of ondersteuning de beste oplossing kan brengen voor de inwoner. Zij gaan samen met de inwoner vervolgens aan de slag. Medewerkers van de gemeente en Welzijn Stede Broec werken samen in het wijkteam.

Stemmen op de nieuwe naam; doe mee!


Inwoners van de gemeente worden opgeroepen mee te stemmen over de nieuwe naam van Welzijn Stede Broec. Er zijn twee nieuwe namen bedacht, waaruit zij kunnen kiezen. Via de website van Welzijn Stede Broec kunt u stemmen op ‘Ons Stede Broec; met aandacht sterker’ of op ‘Wijzer Stede Broec; samen beter, samen sterker’.

Welke naam past volgens u het beste bij de organisatie? Breng uw stem uit via www.welzijnstedebroec.nl/stem. Stemmen kan tot 28 september 2020.