STEDE BROEC - Vrijdagavond was een feestelijke avond in de brandpost Stede Broec aan de Tocht.


In het pand is een nieuwe ontspannings- en oefenruimte voor de brandweer gemaakt. Het is een fijne, mooi ingerichte ruimte geworden waar lang naar uitgekeken is.Een tweede hoogtepunt van de avond was dat maar liefst zes brandweermannen voor 25 en 30 jaar trouwe dienst een lintje kregen. Koninklijke dank voor jarenlange inzet voor ons allemaal.

Wie zijn er onderscheiden
Zes brandweerleden van het brandweerkorps Stede Broec kregen vrijdag 15 november een Koninklijke onderscheiding. Zij kregen de onderscheiding voor 20 jaar of langer trouwe dienst.

Alle zes blijven bij de brandweer. Over enkele maanden eindigt het automatisme dat brandweervrijwilligers na 20 jaar dienst een lintje kunnen krijgen bij hun vertrek. Om te voorkomen dat trouwe mensen door deze verandering de onderscheiding mislopen, zijn die in veel gemeenten nu alvast aangevraagd.


Wie zijn er gehuldigd:

Koninklijke onderscheiding & Brandweeronderscheiding:

William van Polen - Postcommandant - 30 jarig brandweerjubileum

Peter IJsselmuiden - Manschap + voertuigbediener - 30 jarig brandweerjubileum

Martien Kager - Bevelvoerder -30 jarig brandweerjubileum

Ed Oud - Manschap + voertuigbediener - 30 jarig brandweerjubileum

Arjan Kunst - Manschap + voertuigbediener - 25 jarig brandweerjubileum

Iwan Broersen - Bevelvoerder - 25 jarig brandweerjubileum


Brandweeronderscheiding
Loek Smid kreeg een brandweeronderscheiding voor zijn 25 jarig brandweerjubileum.

Dag en nacht inzetbaar
Het is belangrijk om ons te realiseren dat onze brandweermensen altijd, dag en nacht, voor ons klaarstaan. Elk moment kan de pieper afgaan, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat betekent veel voor het dagelijks leven, zowel op het werk als privé en voor het gezin.En het gaat niet alleen om de inzetten, maar er wordt ook elke week geoefend en daarnaast moet er ook nog tijd gemaakt worden voor opleiding en training.