BOVENKARSPEL - Het aantal inwoners dat zich in de regio Noord-Holland Noord laat testen op corona neemt steeds verder af. Daarom is het niet meer nodig de testlocatie in Bovenkarspel in stand te houden.

De capaciteit van de resterende teststraten in Hoorn/Zwaag, Alkmaar en Den Helder is ruim voldoende om een eventuele piek in het testen van inwoners op te vangen. De teststraat in Bovenkarspel is al sinds 10 juni niet meer in gebruik, maar werd achter de hand gehouden voor het geval er een toename van testen zou plaatsvinden. Ook de testlocatie Opmeer staat sinds die tijd ‘on hold’. Deze locatie wordt de komende weken nog wel achter de hand gehouden om een eventuele piek op te kunnen vangen.

De GGD-testlocatie Bovenkarspel werd eind november 2020, mede op initiatief van burgemeester Ronald Wortelboer van Stede Broec, toegevoegd aan de teststraten om daarmee inwoners uit de regio West-Friesland snel te kunnen helpen. Op piekdagen (half maart) kwamen dagelijks zo’n driehonderd mensen uit de regio naar de locatie in Bovenkarspel om zich te laten testen. In de laatste twee maanden van openstelling (mei, juni) was dat aantal teruggelopen tot maximaal 80 per dag. Daarmee behoorde de locatie tot de kleinere aanbieders in het werkgebied van GGD.