STEDE BROEC - De buitenkant van het Postkantoor, een markant gebouw in het hart van Bovenkarspel, kleurt tot 10 december helemaal oranje. Niet ter aanmoediging van onze oranje leeuwen in Qatar maar ter ondersteuning ‘Orange the World’. Een wereldwijde campagne die aandacht vraagt voor het stoppen van geweld tegen vrouwen. Stede Broec sluit zich hiermee aan bij een grote groep gemeenten en andere organisaties in Nederland die de campagne ondersteunen.

Het thema van de campagne dit jaar is preventie, met als doel om geweld tegen vrouwen en meisjes bij de wortels aan te pakken. Want dat is naast signalering en melding van groot belang. Jongens en mannen worden dan ook uitdrukkelijk betrokken bij deze campagne en kunnen zich uitspreken als medestander, via #medestander of het ondertekenen van de medestander-pledge op https://www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/.

De gemeente Stede Broec ondersteunt deze campagne van harte. Wethouder Martien Krijger: “Met het oranje uitlichten van het Postkantoor willen we uitdragen dat geweld tegen vrouwen niet normaal is en we dat ook nooit zullen accepteren. Helaas is dit voor veel vrouwen wereldwijd aan de orde van de dag. Het is belangrijk dat daar steeds weer opnieuw aandacht voor wordt gevraagd.”

In Nederland krijgt ruim de helft van de vrouwen te maken met grensoverschrijdend seksueel gedrag. 1 op de 3 vrouwen krijgt te maken met huiselijk geweld en iedere 10 dagen sterft een vrouw aan de gevolgen daarvan. Actie is dus hard nodig om het tij te keren.
Meer informatie over de campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.