HOOGKARSPEL - Politieke partijen in Stede Broec zoeken versterking. Om inwoners warm te krijgen voor het raadswerk organiseert de gemeente een driedelige workshop waarin alle ins en outs van het raadswerk in de gemeente worden toegelicht. De cursus bestaat uit drie avonden in oktober. Iedereen met interesse voor raadswerk kan zich kosteloos aanmelden.

Burgemeester Ronald Wortelboer en griffier Yvonne Hermans begeleiden de workshop samen. Griffier Yvonne Hermans: “Veel politieke partijen kunnen nog wel wat nieuwe enthousiaste leden gebruiken. Inwoners weten niet wat het raadswerk inhoudt of hebben het idee dat ze niet genoeg kennis hebben om politiek actief te worden. Na het volgen van deze workshop wordt veel duidelijk. Je krijgt antwoord op vragen als “Hoe komt de raad tot een besluit?” en “Welke taken en rollen heeft de raad hierin?” Aan het eind van de tweede sessie is er ruimte voor een speeddate met raadsleden. Zo kun je een beter beeld te krijgen van de politieke partijen. De derde bijeenkomst bestaat uit het bijwonen van een raadsvergadering.”

Na afloop van de reeks kunnen deelnemers zelf beslissen of ze zich willen aansluiten bij één van de politieke partijen. Dat is trouwens niet verplicht. Ook mensen die meer willen weten hoe je invloed kunt uitoefenen op de lokale besluitvorming, zijn van harte welkom.

Burgemeester Ronald Wortelboer: “Ik kom dagelijks mensen tegen met hele goede ideeën en mensen die ontzetten betrokken zijn bij onze gemeenschap. Misschien zijn er ook mensen bij wie het idee om politiek actief te worden, is opgekomen. Ben je nieuwsgierig, kom dan kennismaken.”

Data workshops en aanmelden
De bijeenkomsten zijn gepland op woensdagavond 16 en 30 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis. De derde avond, donderdag 31 oktober is een bezoek aan de gemeenteraadsvergadering. Deze begint om 20.00 uur. Tijdens deze vergadering wordt het deelname certificaat uitgereikt.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: raadstedebroec.surveytalent.com/survey/workshop-politiek-actief of via www.stedebroec.nl/workshopraadslid.

Deelname aan de workshop is gratis.