HOOGKARSPEL - De raad van de gemeente Stede Broec wil dat Ronald Wortelboer ook de komende zes jaar burgemeester van Stede Broec blijft. Op donderdag 16 februari vond een besloten raadsvergadering plaats, waarin de raad stemde over de herbenoeming. De raad vindt de burgemeester ‘diplomatiek, een verbinder en toegankelijk’. Daarom besloot de raad Ronald Wortelboer voor te dragen voor herbenoeming.


Ronald Wortelboer is sinds 13 juli 2017 burgemeester van Stede Broec. Zijn eerste ambtsperiode eindigt op 13 juli 2023. De raad besloot de burgemeester voor te dragen voor herbenoeming. De Commissaris van de Koning stuurt deze voordracht door naar de minister van Binnenlandse Zaken en uiteindelijk wordt de burgemeester herbenoemd door de Kroon; de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken.

Diplomatiek, verbinder en toegankelijk

De raad komt tot dit besluit omdat de burgemeester nog steeds voldoet aan de profielschets die voorafgaand aan zijn benoeming in 2017 is vastgesteld. “De burgemeester is een diplomaat en weet conflicten tot een goed eind te brengen, weet mensen samen te brengen, te betrekken bij besluitvorming en is toegankelijk. Hij ligt goed in de Stede Broecse samenleving en zijn deur staat altijd open”.

Trots

Ronald Wortelboer is trots dat hij nog een periode burgemeester van Stede Broec mag zijn. Hij heeft het enorm naar zijn zin en ziet er naar uit om samen met raad, college, ambtelijke organisatie, inwoners, ondernemers en verenigingen te blijven werken aan onze ambities.