STEDE BROEC - De gemeente Stede Broec zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World.

Postkantoor en Carillon oranje
Daarom kleuren vanaf 25 november Het Postkantoor en het Carillon op het Streekplein in Bovenkarspel oranje. Wethouder Lydia Groot ontsteekt het oranje licht om 17.30 uur bij Het Postkantoor in Bovenkarspel. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Over Orange the World
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes.

Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december (Internationale Mensenrechtendag). Dit zijn de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen.

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties.

In Nederland wordt de Orange the World campagne gecoordineerd UN Women Nederland, Zonta International en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curacao.

Film Elle in Postkantoor
In het kader van de Orange The World Campagne zal op dinsdag 3 december in Het Postkantoor de film “Elle” van Paul Verhoeven te zien zijn. In deze film speelt topactrice Isabelle Huppert een zakenvrouw die in haar huis door een gemaskerde onbekende wordt aangevallen in verkracht. In plaats van aangifte te doen bij de politie neemt zij de touwtjes in eigen hand en zint op wraak… De film draait om 20.00 uur, kaarten zijn online te reserveren via www.hetpostkantoor.info of telefonisch via 0228-74310.