STEDE BROEC - Op dinsdag 22 oktober is de nieuwe JGZ-locatie in Stede Broec feestelijk geopend. Deze moderne en duurzame locatie aan de Industrieweg 37 in Grootebroek biedt inwoners een prettige plek voor zorg en ondersteuning voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Zowel ouders als kinderen zijn van harte welkom in deze mooie, innovatieve omgeving.
Gastvrij en ruimtelijk
De nieuwe locatie is meer dan alleen een consultatiebureau. Het is een plek waar zorgverleners en inwoners elkaar kunnen ontmoeten in een fijne en gastvrije sfeer. Het gebouw is voorzien van interactieve elementen, waardoor het voor iedereen een prettige plek is om te zijn. Hier kunnen kinderen en jongeren terecht voor alles op het gebied van gezondheid, groei en ontwikkeling.
Fijne werkplek om zorg te bieden
“We zijn trots op deze nieuwe locatie, omdat we hier nu weer optimale zorg kunnen bieden aan de inwoners van gemeente Stede Broec,” vertelt Tanja Kruijer-van Kampen, manager Jeugdgezondheidszorg GGD Hollands Noorden. “Het pand is modern en licht, en biedt ons de ruimte om op een persoonlijke en laagdrempelige manier contact te maken met ouders en kinderen. Ik hoor dit ook terug van onze medewerkers van het JGZ-team. Ze zijn enthousiast over hun nieuwe werkplek op deze moderne locatie.”
Aanwinst voor nu en de toekomst
Ook de gemeente Stede Broec is blij met de opening van deze prachtige locatie. “We willen de best mogelijke zorg leveren aan onze inwoners, en dat kan nu op deze fantastische plek,” zegt de wethouder Philippe van Ham, wethouder Volksgezondheid. “Deze JGZ-locatie is een investering in de toekomst van onze kinderen en jongeren, en daar mogen we met z’n allen trots op zijn. Een goed en duurzaam zorglandschap begint bij preventie en begeleiding. Met deze locatie zetten we een belangrijk stap in het verder verbeteren van de volksgezondheid in onze gemeente. Hier kunnen we kinderen en ouders op een laagdrempelige manier ondersteunen bij een gezonde en veilige ontwikkeling.”
Duurzaam en klaar voor de toekomst
Bij de nieuwe locatie is zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzame elementen en slimme technologie om het energieverbruik te verminderen. Thijs Visser, wethouder gemeentelijk vastgoed, ligt dit toe: “Het luchtbehandelingssysteem bevat AI sensoren die herkennen wanneer bepaalde ruimtes, zoals spreekkamers of kantoren, in gebruik zijn. Zo wordt het klimaat & licht alleen geregeld waar het nodig is en schakelen ruimtes die leeg zijn vanzelf uit. Ook is er een warmtepomp geïnstalleerd. Kabelgoten voor internet en elektriciteit hebben we waar mogelijk hergebruikt. Ook is het pand zo ontworpen dat toekomstige verbeteringen makkelijk van buitenaf kunnen worden uitgevoerd, zonder extra verbouwingen vanuit binnen. Fijn dat deze locatie zo geschikt is en nu een mooi maatschappelijk doel heeft.”