STEDE BROEC- Met elkaar in beweging blijven in belangrijk voor iedereen en daar staat het Sportakkoord Stede Broec voor. Vanuit het Maatschappelijk Sportakkoord van Stede Broec hebben verschillende organisaties aanvragen ingediend om nieuwe projecten te realiseren zoals windsurfen, wandelen en nog veel meer. Ook dit jaar is het weer mogelijk om projecten in te dienen.

Een greep uit de uitgevoerde projecten

In samenwerking met een groot diversiteit aan organisaties is het Sportakkoord opgesteld. Dit heeft geleid tot veel verschillende projecten zoals windsurfen door de praktijkschool Stede Broec. Leerlingen van deze school hebben de mogelijkheid gekregen om een nieuwe bewegingsactiviteit te leren. Daarnaast heeft Inventas een activiteitenweek georganiseerd in de Kloet waarbij jongeren kennis konden maken met diverse sportaanbieders. Het hoofdthema van deze week was om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en het stimuleren van sporten onder de jongeren. Tot slot heeft de Wandelschool een project opgezet om inwoners van Stede Broec te motiveren om te gaan wandelen. Inzet beloont en het is gelukt om een heel aantal inwoners in beweging te laten komen.

“Dit is nu een mooi voorbeeld van hoe er vanuit de inwoners en verenigingen initiatieven kunnen worden ingediend en uitgevoerd. Bovendien zijn het allemaal initiatieven die het bewegen bevorderen. Daar ben ik als wethouder sport best trots op.” Nico Slagter

Indienen van een project

Alle maatschappelijke organisaties in Stede Broec hebben ook dit jaar weer de mogelijkheid om een nieuw project in te dienen. Bij het meest recente project skatepark heeft een skateboardwerkgroep samen met een jongerenwerker een projectaanvraag ingediend. Sleutelwoorden binnen dit project waren het uitdagender maken van de skatebaan maar ook tevens veiligheid behouden voor de gebruikers.

Vervolg van het Sportakkoord

In kader van het Sportakkoord kunnen er dit jaar niet alleen nieuwe projecten worden ingediend, maar wordt er ook een bijeenkomst georganiseerd medio 2022. In deze bijeenkomst worden goede voorbeelden gedeeld en is er de mogelijkheid om vragen te stellen rondom een projectaanvraag.