STEDE BROEC - Ontdek hoe het is om energiezuinig, duurzaam of zelfs aardgasvrij te wonen. Van 8 t/m 15 oktober organiseren de Westfriese gemeenten het unieke evenement Gluren bij duurzame buren. U kunt digitaal binnenkijken bij duurzame inwoners uit de regio. Zeven huiseigenaren openen de deuren van hun duurzaam verbouwde woning en doen hun verhaal. Onze groene reporter neemt u mee op pad!

Het evenement
Na een succesvolle eerste editie in 2020, gaan we opnieuw live. Gluren bij duurzame buren is een digitale versie van de duurzame huizenroute. Groene reporter Chris Wobben bezoekt de woningen en via uw beeldscherm gluurt u mee. De inwoner vertelt over de keuzes die hij of zij heeft gemaakt. En deelt dilemma’s, tips en trucs. Na de rondleiding kunt u live al uw vragen stellen aan de inwoners en een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. De livestreams zitten bomvol informatie en interactie.

Duurzaam wonen
Duurzaam wonen, wat is dat eigenlijk? En welke mogelijkheden zijn er om de woning te verduurzamen? Deze en vele andere vragen worden beantwoord tijdens de livestreams. Sommige inwoners hebben al flinke stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen delen we met u. Zodat u bijleert, gemotiveerd raakt en misschien wel zelf aan de slag gaat!

Meegluren

U kunt dagelijks om 20.00 live meekijken. Geheel coronaproof, vanuit de eigen woonkamer. Van 8 t/m 15 oktober bezoeken wij iedere dag een andere gemeente. En op 13 en 15 oktober komen wij zelfs naar u toe! Dan staan de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket in Westfriesland. Daar kunt u terecht voor gratis duurzaam advies op maat.

Vanaf 21 september staat alle informatie over de mobiele showroom en de deelnemende woningen online. Aanmelden voor de livestreams is vanaf dat moment mogelijk. Houd de site www.duurzaambouwloket.nl/gluren in de gaten.

Gluurt u mee?
Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noo