BOVENKARSPEL - Door de huidige situatie rondom het coronavirus zal de gemeenteraad van Stede Broec tot 1 juni digitaal vergaderen. De raad vergadert alleen over noodzakelijke voorstellen.


Vergaderingen online volgen
De coronacrisis heeft veel invloed op het dagelijks leven. Dit geldt ook voor de vergaderingen van de gemeenteraad en zijn commissies in Stede Broec. Tot in elk geval 1 juni wordt er alleen digitaal vergaderd. Alle overige bijeenkomsten van de raad en commissies zijn afgelast. De vergaderingen zijn via internet online live te volgen op https://stedebroec.notubiz.nl/dashboard.

Doorschuiven voorstellen
De commissies en de gemeenteraad vergaderen alleen over de noodzakelijke voorstellen. Voorstellen die kunnen rekenen op veel publieke belangstelling worden in principe doorgeschoven tot na 1 juni, onder voorbehoud dat een fysieke vergadering dan weer mogelijk is. Voorstellen die niet uitgesteld kunnen worden, worden digitaal behandeld.

Inspreken
Inspreken kan nu alleen over onderwerpen die op de agenda staan van de raads- of commissievergadering. Deze werkwijze is van toepassing zolang de gemeenteraad digitaal vergadert. Mensen die willen inspreken op een raads- en commissievergadering kunnen bij de griffier informeren naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar griffie@stedebroec.nl.

VergaderdataDe eerstkomende vergaderdata zijn donderdag 9 april (commissie), 16 april (extra vergadering voor besluitvorming voorstellen maart) en 23 april (besluitvorming voorstellen april).