BOVENKARSPEL - Team Sportservice organiseert voor de 2ekeer dit jaar een 3-wekelijks programma met fietslessen voor senioren. Deze keer zijn de lessen ook op het najaar en de winter gericht. Oudere fietsers zijn vaak kwetsbare verkeersdeelnemers. De risico’s liggen vooral binnen het groeiend gebruik van e-bikes en dat bij ongevallen sneller botbreuken optreden naarmate de leeftijd stijgt. Reden genoeg om dus te starten met dit aanbod.

Dit keer heeft Team Sportservice dus ook aandacht voor het najaar en de winter met onder andere punten als: waar moet je op letten en wat kan je doen aan eigen veiligheid op de fiets.

Deelnemers krijgen na elke les ook een handig presentje mee, wat ook bijdraagt aan fietsveiligheid. Bij de 3e les wordt er zelfs een fietsspiegeltje gemonteerd. Dit is vooral handig als het achteromkijken niet meer zo makkelijk gaat. Deze lessen worden aangeboden vanuit het programma Doortrappen.

Programma met aandacht voor persoonlijke wensen


Projectcoördinator Paul Molenaar: ‘Met dit programma willen wij senioren bereiken die al fietsen, maar toch wat ondersteuning en tips kunnen gebruiken. De lessen worden in kleine groepen gegeven, zodat we iedereen voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven’. De persoonlijke wensen komen ook terug in de lessen. Voor de een is dat op- en afstappen, voor de ander is het leren fietsen op een nieuwe elektrische fiets en weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken. Bewegingsagoog Ramon Kolenberg van Team Sportservice zal de lessen begeleiden.

Informatiebijeenkomst
Voor meer informatie zijn er eerst 2 bijeenkomsten gepland.

Donderdag 10 nov 14:00 – 15:00 Woensdag 9 november 14:00 – 15:00 uur
Bibliotheek Obdam Dorpshuis de Schalm
Dorpsstraat 155 Dr. Nuijensstraat 14 B
1713HE Obdam 1617 KC Westwoud

Lesprogramma en locaties
De lessen vinden plaats in de periode 16 november t/m 2 december op woensdag en vrijdag. Meedoen kan dan op 1 van deze locaties:

Woensdag 16, 23, 30 nov 11:00 – 12:00 uur Parkeerterrein Zwembad Buitenmeere Stationsweg 2, 1713 HE Obdam
Woensdag 16, 23, 30 nov 13:00 – 14:00 uur Parkeerplaats IJsbaan Hoorn Westfriese Parkweg Hoorn
Vrijdagmiddag 18, 25 nov en 2 dec 13:00 – 14:00 uur IJsbaan Hoogkarspel Sluisweg 6 1616 RT Hoogkarspel

Meer informatie en aanmelden


Meedoen met de lessen is op eigen risico en de kosten zijn 5 euro per persoon per keer. Wij vragen u om dit contant op de locatie te voldoen aan de lesgever. Wilt u zich meteen aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Dat kan bij Ramon Kolenberg via: rkolenberg@teamsportservice.nl of 06 – 1310 7434.

Dit lesaanbod is tot stand gekomen met dank aan Doortrappen en Team Sportservice.