BOVENKARSPEL - Tamara Truyens exposeert met haar kunstwerken in de hal van het gemeentehuis. Wethouder Thijs Visser opende de expositie donderdag 1 februari.


Tamara: ‘Ik heb mijn hele leven eigenlijk al getekend. Het begon bij de simpele stap voor stap tekenboeken en van daaruit ben ik naar de moeilijkere tekenboeken gegaan. Op een gegeven moment had ik het meeste uit die boeken al getekend en wilde ik realistischer leren tekenen. Daar ben ik toen mee begonnen en daar ben ik nu nog steeds mee bezig.

In de afgelopen jaren heb ik zelfs al een aantal keer in opdracht mogen tekenen, wat ik zelf heel gaaf vind om te doen. Het leukste vind ik dan, en dat geldt eigenlijk voor alles wat ik maak, dat mensen emoties, uitdrukkingen of bepaalde plaatsen hier in de omgeving in de tekening herkennen of naar aanleiding van mijn tekening een gesprek met mij erover starten.

Ik heb altijd al veel dieren getekend, maar sinds twee jaar teken ik ook voertuigen, mensen of gebouwen. Mijn nieuwste interessegebied is het menselijk lichaam en de anatomie. Ik teken voornamelijk met potloden, maar een afwisseling met houtskool, ecoline, krijt of aquarelverf vind ik altijd fijn. Dit omdat elk medium op z’n eigen manier weer mooie effecten laat zien. Mijn kunst is sinds twee jaar te zien bij Kunst in de Tuin Lutjebroek.’

De expositie van Tamara is tot 29 maart te bewonderen.