HOORN - Op dinsdag 29 november organiseren de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, samen met drie West-Friese gemeenten en Villa Pinedo, de stichting voor kinderen met gescheiden ouders,een bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden. De bijeenkomst in Hoorn is onderdeel van de website scheidingsplein.nl. Dit is een website met informatie en advies voor mensen die gaan scheiden. Eén van de doelen van scheidingsplein.nl is het voorkomen dat kinderen de dupe van de scheiding worden. De ouderbijeenkomst kan ouders hierbij helpen.

Een scheiding heeft effect op de mensen die uit elkaar gaan, maar beïnvloedt ook je omgeving. Denk aan opa’s, oma’s, nieuwe partners, broers, zussen, buren, beste vrienden. Ook zij zijn welkom deze avond. Je kunt maximaal twee mensen meenemen. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via de website van het Scheidingsplein.

Programma van de ouderbijeenkomst
Twee jongeren met gescheiden ouders delen deze avond hun persoonlijke verhaal voor ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan, of al uit elkaar zijn. Zo krijg je als aanwezige een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding. Ook krijg je tips en adviezen van deze ervaringsdeskundigen en leer je om de pijnlijke gevolgen voor kinderen zoveel mogelijk te beperken.

Na de verhalen van de jongeren krijg je de kans om anoniem vragen aan hen te stellen. Medewerkers van het wijkteam zijn aanwezig om praktische vragen te beantwoorden.

Praktische informatie
Dinsdagavond 29 november. 19:30 tot 21:00 uur
Inloop vanaf 19:15. Wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3, Hoorn