BOVENKARSPEL - De gemeente Stede Broec roept inwoners op om deel te nemen aan de enquêtes over de Omgevingsvisie. Zo kunnen zij meedenken over de toekomst van de gemeente.

Omgevingsvisie
Wat vinden inwoners van Stede Broec belangrijk voor de toekomst van hun gemeente? Hoe blijft Stede Broec een fijne plek om te wonen, werken en recreëren? Welke keuzes moeten we maken om Stede Broec aantrekkelijk en leefbaar te houden? De gemeente gaat dit vastleggen in de Omgevingsvisie. De Omgevingsvisie is een nieuw, voor alle gemeenten verplicht, instrument uit de aankomende Omgevingswet. In de Omgevingsvisie komt te staan hoe Stede Broec zich kan ontwikkelen tot 2035. Dit gaat dus over zaken als wonen, werken, energie, natuur, verkeer, voorzieningen en de samenhang daartussen.


Vier thema’s

De gemeente heeft haar ambities onderverdeeld in vier thema’s, ook wel verhaallijnen genoemd. Per verhaallijn is er één enquête opgesteld. Inwoners en geïnteresseerden kunnen één of meerdere enquêtes invullen. Ook kunnen zij hun ideeën over de toekomst van Stede Broec achterlaten op een plattegrond van de gemeente.


De verhaallijnen voor Stede Broec zijn:

- Oorspronkelijke dorpskernen en het centrum van Stede Broec

- Wonen en leven in de blauwgroene woonwijken

- Buitenleven voor iedereen

- Werken in de buurt

Wat vinden inwoners belangrijk?

Wethouder Bart Nootebos: “Stede Broec is een fijne plek om te wonen, werken en leven. Dit willen we ook in de toekomst. Daarom moeten we goed nadenken over hoe we om willen gaan met onze leefomgeving. Hoe willen we in de toekomst wonen? Is er genoeg ruimte voor natuur en recreatie? En hoe gaan we om met duurzaamheid en energie? Om de richting voor de toekomst te bepalen maken wij een Omgevingsvisie. Dit doen wij als gemeente niet alleen, maar samen met u.”

Hoe ziet u de toekomst van Stede Broec?

De gemeente vraagt al haar inwoners om mee te denken over de toekomst van Stede Broec. Dit kan door naar de website samen.stedebroec.nl te gaan en één of meerdere enquêtes in te vullen. Meedenken over de Omgevingsvisie kan tot en met 21 mei 2021.