GROTE BROEC - Reddingsbrigade De Streek uit Stede Broec is verkozen tot ‘Reddingsbrigade van het jaar 2018’. Van de 172 Nederlandse reddingsbrigades waren 5 brigades genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding.

De 45-jarige brigade, met het clubgebouw in Grootebroek, heeft zich sterk ontwikkeld in de afgelopen vijf jaar. In een lovend juryrapport wordt vooral de inzet van de vrijwilligers, de kwaliteit van de opleidingen en de samenwerking met andere organisaties geprezen.

"De Streek is een vereniging voor jong en oud met een groei naar 150 leden die in de afgelopen jaren erin is geslaagd om het voor jong-volwassenen uitdagend te houden. Een prestatie van formaat voor een brigade zonder eigen bewakingsgebied”, aldus het bestuur van Reddingsbrigade Nederland.

De Stede Broecer redders vervullen een belangrijke bijdrage aan tal van evenementen en heeft, bijvoorbeeld, olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden begeleid van Amsterdam naar Stavoren op weg naar de Elfstedentocht.

Wethouder Lydia Groot en burgemeester Ronald Wortelboer brachten op zaterdag 25 mei vanuit de gemeente de felicitaties over. Ook reikten zij aan de reddingsbrigade een cheque uit van € 150,- die ze zullen gebruiken voor de aanschaf van nieuwe werkpakken.