GROOTEBROEK - Het college van burgemeester en wethouders van Stede Broec is op bezoek geweest bij (familiebedrijf) Vandersterre, een modern verpakkingsbedrijf in kaas aan de Industrieweg in Grootebroek. Het innovatieve bedrijf is opgericht in 1929 en brengt op duurzame wijze diverse kazen op de markt in meer dan 80 landen wereldwijd en heeft in totaal 450 medewerkers waarvan er ongeveer 130 werkzaam zijn in Grootebroek. Het hoofdkantoor en distributiecentrum is gevestigd in Bodegraven. Na een rijpingsproces van de kazen in Meerkerk worden deze gesneden en ingepakt in Grootebroek.


Na een hartelijk ontvangst door Frank de Graaff en Wendy Bos kreeg men een rondleiding door het bedrijf en ging het gesprek onder andere over duurzaamheid.

Verduurzamen

Vandersterre heeft veel aandacht voor verduurzamen en werkt samen met partners en leveranciers in de keten om bestaande producten waar mogelijk te verduurzamen. Er is meer aandacht voor milieuvriendelijke productcategorieën als biologisch en plantaardige kaas. Er wordt kaas gemaakt van Jerseykoeien, één van de oudste koeienrassen ter wereld. Deze koeien geven een kleinere ecologische voetafdruk omdat ze minder eten en daardoor minder mest produceren. Naast investeringen zoals zonnepanelen op het dak besteden zij ook aandacht aan betere recycleerbaarheid van de verpakkingen.

Wist u dat … VanderSterre jaarlijks meer dan 30 miljoen kilo kaas verkoopt en er in Grootebroek 11 miljoen kilo kaas per jaar verpakt wordt.

Het college van burgemeester en wethouders heeft achter de schermen kunnen kijken bij een indrukwekkend bedrijf waar men met recht trots op kan zijn.