STEDE BROEC - Locoburgemeester Thijs Visser, wethouder Martien Krijger en obs ’t Vierspan ontbeten vanmorgen samen in gemeentehuis van Stede Broec.

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbijten de bestuurders samen met kinderen van obs ’t Vierspan in de kantine van het gemeentehuis. Het ontbijt is van 8.30 uur tot 9.30 uur.

Van 3 tot en met 7 oktober schuiven zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen praten over het belang van ontbijten. Wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Het burgemeestersontbijt in nieuw jasje


Na een stop van twee jaar vanwege corona kan het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgang vinden in een nieuwe vorm. Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om dat belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.