GROOTEBROEK - Burgemeester Wortelboer heeft in overleg met woningcorporatie De Woonschakel besloten om een huurwoning aan de Abdij in Grootebroek voor de duur van een maand te sluiten. Deze sluiting gaat in per maandag 11 november. Het gaat om een woning waar recent sporen van een geoogste hennepplantage en de aanwezigheid van een drugslab zijn aangetroffen.

Burgemeester Wortelboer wil duidelijk zijn over hennepplantages en met dit besluit een heldere boodschap afgeven. “Hennepplantages en/of drugslabs leveren onveiligheid op voor de omwonenden (brandgevaar) en kunnen door de aanloop van criminelen leiden tot verstoring van de openbare orde. Dat is niet acceptabel en dus volgt sluiting. We trekken hierin samen op met De Woonschakel.”

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op het pand komt een mededeling die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.