GROOTEBROEK - Tot en met 13 september organiseert historische vereniging Oud Stede Broec de foto-expositie over 75 jaar bevrijding. De eerder geplande expositie in mei kon, vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Maar met de huidige versoepelingen en door het nemen van de noodzakelijke maatregelen wordt de expositie alsnog georganiseerd. U kunt de tentoonstelling op 3 locaties zien: in de bibliotheek van Stede Broec, de hal van winkelcentrum het Streekhof en in de RK-kerk te Grootebroek.

Opening

Burgemeester Ronald Wortelboer opende de tentoonstelling op donderdag 3 september de expositie in de bibliotheek van Stede Broec. Hier is een opstelling van 29 grote panelen met foto’s en teksten te zien. De panelen vertellen het verhaal over de gebeurtenissen kort voor, tijdens en na de oorlogsjaren in de regio en in Stede Broec. Deze panelen staan in het weekend van zaterdag 12 september (Open Monumentendag) en zondag 13 september in de R.K. kerk te Grootebroek.

200 foto’s

Daarnaast is er van 5 t/m 11 september ook een grote foto-expositie met ruim 200 foto’s uit het oorlogsverleden van Stede Broec in winkelcentrum het Streekhof te bezichtigen. Tijdens de expositie in het Streekhof zijn vertegenwoordigers van Oud Stede Broec aanwezig om informatie te geven.