BOVENKARSPEL - Langs de N307 bij Broekerschans richting Broekerhaven staat sinds vrijdag 29 november nieuwe beplanting. Wethouder Bart Nootebos en inwoner Rob Kuipers hielpen mee met het planten van de heesters. De beplanting moet zorgen voor minder zicht op de weg, minder licht van auto’s en het opvangen van fijnstof.


Verkeersdrukte
Na het aanleggen van de nieuwe N307 is het drukker geworden op de weg die langs de wijk Broekerschans ligt. Volgens de bewoners veroorzaken vooral vrachtwagens veel geluidsoverlast. Wij kijken samen met de bewoners wat er mogelijk is om de situatie te verbeteren. De nieuwe beplanting is een stapje in de goede richting maar helpt niet tegen het lawaai van vrachtwagens. Daarom is de gemeente met de provincie in overleg over maatregelen om dit probleem op te lossen.

Bijzondere situatie
Omdat de weg op een dijk ligt langs het Markeermeer gelden er regels voor het beplanten van de groenstrook. Na goedkeuring van het hoogheemraadschap konden wij gelijk aan de slag met het beplanten. Een eerste stap om de situatie voor de bewoners van Broekerschans iets te verbeteren.