STEDE BROEC - Op 16 februari 2023 heeft de gemeenteraad van Stede Broec Ronald Wortelboer voorgedragen om herbenoemd te worden als burgemeester. Vandaag stond de laatste stap gepland: de beëdiging door Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk. De fractievoorzitters van de Stede Broecse politieke partijen woonden de beëdiging bij in het Provinciehuis in Haarlem.

Ronald Wortelboer is sinds 13 juli 2017 burgemeester van Stede Broec. Zijn eerste periode als burgemeester eindigt op 13 juli 2023. De raad heeft een belangrijke stem in de herbenoemingsprocedure. De raad besluit namelijk om de burgemeester voor te dragen voor herbenoeming. De commissaris van de Koning stuurt deze voordracht vervolgens door naar de minister van Binnenlandse Zaken en uiteindelijk wordt de burgemeester herbenoemd door de Kroon; de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken. Op 13 juli 2023 mag Ronald Wortelboer dus starten met zijn tweede periode als burgemeester van Stede Broec.

Voorzitter van de Vertrouwenscommissie en plaatsvervangend raadsvoorzitter Peter Raven: “In februari gaven we al aan dat de burgemeester mensen weet samen te brengen, toegankelijk is en goed ligt in de samenleving. We zijn blij dat de burgemeester nu voor een tweede periode is benoemd. We zien uit naar opnieuw zes jaar samenwerking met de burgemeester.”

Trots

Ronald Wortelboer is trots dat hij nog een periode burgemeester van Stede Broec mag zijn: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de raad heeft uitgesproken. De afgelopen 6 jaren heb ik heel veel mooie momenten mogen delen met inwoners maar soms ook heel verdrietige. Stede Broec is een prachtige gemeente die veel te bieden heeft. Ik zal me dan ook tijdens deze nieuwe periode vol inzetten voor onze gemeenschap.”