STEDE BROEC - Op 24 maart heeft de raad van Stede Broec afscheid genomen van acht raadsleden. Het betrof de raadsleden Jesper Kruis, Evert Smit, Jan Ettes en Dirk Visser van ODS, Marloes Verbaan-Jutte en Jack Peerdeman van het CDA en Yvonne Koopen en Aaldert Vuijst van PvdA/GL. In een buitengewone raadsvergadering werd stil gestaan bij hun vertrek.

Jack Peerdemann werd in 2019 tussentijds benoemd tot raadslid. Daarvoor was hij een jaar commissielid. Jesper Kruis werd bij de raadsverkiezingen van 2018 benoemd tot raadslid. Daarvoor was hij vier jaar commissielid. Aaldert Vuijst werd na vier jaar als commissielid actief te zijn geweest, ook in 2018 benoemd tot raadslid. Marloes Verbaan-Jutte en Evert Smit zijn twee periodes raadslid geweest (vanaf 2014). Jan Ettes was 16 jaar raadslid (vanaf 2006). Allen kregen zij vanwege hun verdienste voor de politiek en samenleving van Stede Broec van burgemeester Ronald Wortelboer de gemeentelijke onderscheiding opgespeld.

Koninklijke onderscheiding

Dirk Visser werd in 2006 benoemd tot raadslid en bleef dit voor maar liefst 16 jaar. Yvonne Koopen is zelfs 23 jaar raadslid geweest. Zij werd na een tussentijdse benoeming in 1999 raadslid. Zowel Dirk als Yvonne kregen voor hun jarenlange verdienste een Koninklijke Onderscheiding opgespeld.

Nieuwe raadsleden

Eerder deze week werden op basis van de verkiezingsuitslag door het centraal stembureau 19 raadsleden benoemd. Tijdens deze speciale formaliteiten-raadsvergadering nam de ‘oude raad’ het besluit hen toe te laten tot de nieuwe raad. Het gaat om de volgende 19 raadsleden:

Namens ODS: Thijs Visser, Lydia Groot, Janneke Visser-Okhuijsen, Jeroen Essen, Wisse Dudink en Anne Ceulemans.

Namens CDA: John Kok, Trudi Bakker-Rood, Barbara Reus, Jean-Pierre Kroezen en Anton Wildoër.

Namens VVD: Joey Leeuwinga, Mike Lezaire en Martien Krijger.

Namens PvdA/GL: Simone Bisscheroux.

Namens GBS: Peter Raven.

Namens OP: Wilma de Wit-Scholten.

Namens SP: Monique de Vogel.

Namens ELS: Ellen Dudink-Dol.

Zij worden op 30 maart officieel geïnstalleerd tot raadslid. Zij leggen dan aan de burgemeester de eed of belofte af.