STEDE BROEC - Ook dit jaar herdenken we op 4 mei samen, maar niet bij elkaar.


Het college van burgemeester en wethouders vraagt inwoners van Stede Broec hun verbondenheid te tonen door thuis 2 minuten stil te zijn en de slachtoffers te
gedenken. Wij volgen hiermee het advies van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Herdenking online te bekijken

De gehele herdenking wordt gefilmd, deels via een live stream. Het programma is als volgt:

  • Overdag legt burgemeester Ronald Wortelboer met een veteraan 5 kransen bij de oorlogsgraven op de 4 begraafplaatsen.
  • Het avondprogramma wordt gefilmd en uitgezonden op ons YouTube-kanaal. Vanaf 19.00 uur kunt u via een livestream meekijken. De directe link wordt ook nog op 4 mei via Facebook en onze website gecommuniceerd.
  • Om 19.15 begint de gezamenlijke herdenking in het Postkantoor. U kunt de toespraak van burgemeester Wortelboer live vanuit uw woonkamer bekijken en in uw eigen kring stilstaan bij de Dodenherdenking. Na de toespraak gaat de burgemeester samen met een veteraan naar het monument voor de kransleggingen, de taptoe en het Wilhelmus.
  • Een montage van de hele herdenking (middag, herdenking postkantoor en bij monument) komt later (5 mei) online.

Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag zetten we verdeeld over de dag een aantal video’s op ons YouTube-kanaal van kinderen die hun gedicht voor Bevrijdingsdag voordragen.

Vlag half stok hangen

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei in de avond hangt de Nederlandse vlag halfstok. Ook dit jaar roept het comité Nederlanders op om niet alleen na 18.00 maar gedurende de hele dag de vlag halfstok te hangen.

Filmpje oorlogsmonument Truus Menger

Achter oorlogsmonumenten en oorlogsgraven gaan veel verhalen schuil. Verhalen van ooggetuigen. Of van de nabestaanden van onze oorlogshelden. Verhalen die we niet mogen vergeten en moeten doorvertellen aan de jeugd. Bekijk het verhaal van Truus Menger op YouTube.