NEDERLAND - Het rustige, stabiele zomerweer van dit weekend lijkt ook de komende week door te trekken. De komende dagen zijn ideaal om iets te ondernemen. Een stukje fietsen of wandelen of thuis de barbecue aanzetten behoort zeker tot de mogelijkheden. Omdat er nauwelijks wind staat is het ook heerlijk om gewoon even relaxt en languit te zonnen.


Maandag is het de koelste dag van de week en ten opzichte van het weekend loopt de temperatuur iets terug. Met weinig wind en een zonnetje die regelmatige tussen de wolken doorbreekt is het echter nog altijd goed te doen.

De dagen erna verandert er niet veel. De wind uit het noorden is nauwelijks waarneembaar, en ook de dinsdag wordt een heerlijke rustige zomerdag waarbij de temperaturen variëren van pakweg 21 graden aan de kust tot 24 in het binnenland.

Woensdag stijgt de thermometer nog een graadje en opnieuw staat ons een rustige zonnige zomerdag te wachten.

Ook donderdag wordt het weer een graadje warmer en liggen de temperaturen tussen de 22 en 25 graden. De wind draait iets naar het noordoosten en dat zorgt in de dagen erna voor meer warmte, maar uiteindelijk ook voor buien.

Vrijdag lijkt het immers overal boven de 25 graden te komen met geregeld zon. In het oosten en zuiden van het land kan het zelfs richting de tropische waarden van 30 graden gaan.

Het weekend wordt dan ook warm, maar zorgt ook voor verfrissing in de vorm van (onweersbuien). Op zaterdag voelt het klam aan bij zo'n 26 graden. Op zondag als de wind richting het zuidwesten is gedraaid wordt het dan alweer een paar graden koeler met nog steeds regenkansen.