GROOTEBROEK - John de Haan van kinderboerderij De Hussel in Grootebroek snapt er echt niks van. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn namelijk tien van zijn veertien kippen gestolen. "Dit is echt stom en ook heel raar. Je kunt ze niet eten en niet verkopen. Ze brengen niks op. Waarom moet je die beesten stelen?"

John liep zaterdagochtend de kinderboerderij in om de dieren te voeren. "Ze zijn er dan normaal gesproken als de kippen bij", grapt hij nog enigszins. Dit keer niet, want er kwamen maar drie of vier beesten zijn kant opgelopen.

De Haan wist gelijk dat het geen vos was geweest, want er was nergens schade of veren te vinden. "In de nacht is het inderdaad het beste om ze te stelen. Dan zitten ze op stok en ze zijn nachtblind. Je kunt ze dus heel makkelijk pakken."'

Waarom zou je ze stelen?
'Maar waarom zijn kippen zijn gestolen is voor John een groot raadsel. "Dit is onverklaarbaar. Je kunt ze niet eten, want het zijn sierkippen. Die zijn veel te klein. Je kunt er hooguit een soepje uit trekken. Ze brengen niets op, want je koopt ze voor vijf euro. Wat moeten die mensen ermee? Ik zou het niet weten."

Gelukkig hebben veel mensen al nieuwe kippen aangeboden aan John, zodat de kinderboerderij weer snel gevuld kan worden.